Meny

Ota yhteyttä

Åpne meny
08.05.2015
tomas

Kysymyksiä ja vastauksia

Täältä löydät vastauksia usein esitettyihin kysymyksiin. Mikäli haluat saada lisätietoa, ole hyvä ja ota yhteyttä meidän asiakaspalveluun.

Mistä tiedän, että Norvitalin ravintolisät ovat korkealaatuisia?

Meille on tärkeää tuntea raaka-aineiden alkuperä ja käytämme vain tunnettujen ja tunnustettujen tavarantoimittajien toimittamia laadukkaita ainesosia, jotka täyttävät omat laatuvaatimuksemme. Norvitalin laatuvaatimukset tekevät tuotteista turvallisia sinulle!

  • Haluamme varmistaa, että kaikki tuotteet sisältävät oikeat määrät ravintoaineita ja otamme tämän vuoksi kaikkien tuotteiden näytekappaleista näytteitä aina tuotteen säilyvyysajan umpeutumiseen saakka.
  • Norvital noudattaa Euroopan komission hyväksymien terveysväittämien asetusta (EU-rekisteri).
  • Ravintolisämme valmistetaan GMP-laatustandardin (Good Manufacturing Practice) suositusten mukaisesti.
Syön normaalisti. Onko minulla riskiä saada vitamiinien yliannostusta, jos nautin ravintolisää?

Norvitalin ravintolisien sisältämien vaikuttavien ainesosien määrät ovat selkeästi suositeltujen enimmäisarvojen alapuolella. Ravintolisämme eivät siis sisällä enempää vitamiineja ja kivennäisaineita kuin mitä voisit saada ravinnosta. Jos siis noudatat suosittelemiamme vuorokausiannoksia, sinulla ei ole yliannostuksen riskiä. Jotkin vitamiinit ovat rasvaliukoisia (A-, D-, E- ja K-vitamiinit). Ne sitoutuvat rasvaan ja imeytyvät verenkiertoon suolistosta. Vesiliukoiset vitamiinit (C- ja B-vitamiinit) eivät sen sijaan varastoidu elimistöön ja niitä on siis saatava päivittäin. Kun elimistö on saanut tarvitsemansa määrän vesiliukoisia vitamiineja, loput vitamiinit poistuvat elimistöstä virtsan mukana.

Norvitalin tuotteet ovat luontaisenkaltaisia, mitä se tarkoittaa?

Luontaisenkaltainen tuote tarkoittaa, että sen ainesosat löytyvät luonnosta, eli tavallisesta terveellisestä kasvi- tai eläinperäisestä ravinnosta. Yksi esimerkki ovat omega 3 -kalaöljymme, joita käytetään vain sellaisissa muodoissa, joita löytyy kalasta ja muista meren antimista (fosfolipidit ja triglyseridit). Elimistö hyödyntää näitä ainesosia samalla tavoin kuin jos se hyödyntäisi vastaavia ruuassa olevia ainesosia.

Norvitalin tuotteet ovat ruokaekvivalentteja, mitä se tarkoittaa?

Ravintolisämme eivät sisällä enempää vitamiineja, kivennäisaineita tai muita vaikuttavia aineita, kuin mitä voit saada noudattamalla tavallista terveellistä ja monipuolista ruokavaliota. Ravintolisien käytössä ei siksi ole yliannostuksen vaaraa.

Voinko ottaa ravintolisiä, jos minulla on jokin lääkitys?

Ravintolisämme eivät sisällä enempää vitamiineja, kivennäisaineita tai muita vaikuttavia aineita kuin mitä voit saada noudattamalla terveellistä ja monipuolista ruokavaliota. Voit nauttia ravintolisiämme, jos sinulla ei ole mitään ruoka-ainerajoitteita ja voit syödä normaalia ruokaa. Yrttejä (ruusujuuri, Pygeum africanum, Boswellia serrata) sisältävät tuotteet eivät ole osa tavallista ruokavaliota ja sen vuoksi niiden käytöstä on kysyttävä neuvoa lääkäriltä. Ravintolisät ovat nimensä mukaisesti ravinnon lisäksi syötäviä lisiä eikä niillä saa korvata lääkärin määräämiä lääkkeitä.

Voinko syödä Norvitalin ravintolisiä, jos minulla on allergioita?

Kala-allergia: Kapselien sisältämän kalagelatiinin ei tiedetä aiheuttavan allergisia reaktioita. Kysy kuitenkin lääkärin neuvoa, jos sinulla on voimakas kala-allergia.

Äyriäis-/nilviäisallergia: Calamarine-öljy on puhdasta öljyä eikä sen pitäisi aiheuttaa allergisia reaktioita. Vältä kuitenkin nauttimasta sitä, jos sinulla on voimakas rapu-, nilviäis- tai äyriäisallergia. Krilliöljyä ei ole jalostettu joten se voi sisältää allergeeneja.

Gluteeni-intoleranssi/Keliakia: Mitkään tuotteemme eivät sisällä ainesosia tai lisäaineita, jotka sisältävät gluteenia. Emme kuitenkaan voi taata, etteikö tuotteissamme voisi olla pieniä määriä gluteenia.

Olen raskaana, voinko syödä Norvitalin ravintolisiä?

Ravintolisämme eivät sisällä enempää vitamiineja, kivennäisaineita tai muita vaikuttavia aineita kuin mitä voit saada ruoasta noudattamalla terveellistä ja monipuolista ruokavaliota. Jos olet raskaana, keskustele ravintolisien käytöstä ensin lääkärisi kanssa, etenkin mikäli haluat käyttää yrttejä sisältäviä ravintolisiä.

Milloin voin olettaa huomaavani tuotteen tehon?

Ei ole olemassa ihmekuureja. Kaikkia ravintolisiä on käytettävä pidemmän aikaa, jotta ne alkavat tehota. Jotkut voivat huomata tuotteen tehon melko pian, toisten pitää odottaa useita kuukausia. Tärkeimpiä vaikutuksia et edes aina itse tunne kehossasi, sillä vaikutus voi olla luuston tai immuunipuolustuksen vahvistuminen.

Ravintolisät eivät yksistään pysty korvaamaan terveiden elämätapojen sekä monipuolisen ruokavalion ja liikunnan merkitystä. Jos et syö suositusten mukaisesti, ravintolisä on erittäin hyvä lisä ruokavalioon. Ennaltaehkäisy on kannattavampaa kuin ilmaantuneen haitan korjaaminen – käytä siis ravintolisää ennen kuin tarvitset lääkkeitä!

Olen tilannut tuotteita, milloin voin odottaa saavani ne?

Tuotteet toimitetaan noin 7-10 päivän kuluttua tilauksesta. Lasku sisältyy lähetykseen.

 

Miten voin irtisanoa ja/tai palauttaa tuotteen?

Voit ostaa meiltä tuotteita turvallisin mielin. Sinulla on 14 päivän palautusoikeus siitä päivästä lukien, kun olet vastaanottanut tuotteen. Palautusoikeus tarkoittaa, että asiakkaalla on oikeus peruttaa ostos ja palauttaa käyttämätön tuote. Palautettavat tuotteet voit jättää postiin ns. asiakaspalautuksena. Palautusosoite on Asiakaspalautus NutraQ Oy, PL 4860, 00002 Helsinki. Muista pyytää postista kuitti palautuksestasi. Palautettavien tuotteiden on oltava avaamattomia ja käyttämättömiä. Palautusoikeus koskee vain ensimmäistä lähetystä, seuraavat lähetykset ovat sisällöltään samanlaisia. Mikäli sinulla on viallinen tuote, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Miten otan yhteyttä asiakaspalveluun?

Kuulemme mielellämme mielipiteesi – sekä risut että ruusut. Ota yhteyttä asiakaspalveluun soittamalla numeroon 0800 550 100 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: asiakaspalvelu@norvital.com